Världens kändaste cykellopp

Gillar du att cykla och kanske till och med deltar i olika cykellopp? Då kommer du utan tvekan att tycka lite extra om den här artikeln. Här har vi sammanfattat information om de bästa och kändaste cykelloppen i världen. De bjuder på vacker natur, mycket spänning och teamkänsla. För att öka spänningen när du tittar på sport så kan du också betta online. Många online casinon erbjuder olika bonusar som kan göra spelande och bettande lite roligare genom att erbjuda koder som den Unibet Bonuskod. Vilka cykellopp ser du fram emot i år?

Paris – Rouen och Tour de Suisse

Ett av de berömdaste cykelloppen är det mellan Paris – Rouen. Det första loppet hölls i november 1869, även om cykeln på den tiden var både farligare och mycket obekvämare än dagens modeller. Det var första cykelloppet som inkluderade avstånd två städer emellan. Schweiz levererar kända Tour de Suisse som startades år 1933. Loppet anses passande för cyklister som vill gå vidare med att tävla i Tour de France. Tour de France är en av de mest kända cykeltävlingarna i världen och ett av de tre loppen som ingår i Grand Tour. Loppets första tävling hölls redan 1903 med en rutt på hela 3 500 kilometer. Evenemanget pågår under 23 dagar.

Italien välkomnar med Giro D’Italia

Giro D’Italia är det andra loppet i europeiska Grand Tour. Etablerat redan år 1909 med mål att främja försäljningen av den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport har Giro D’Italia blivit ett av de mest respekterade loppen i Europa. Det anses som näst svårast att vinna efter Tour de France. Evenemanget fortlöper under 23 dagar och hålls i slutet av maj eller början av juni. Ingen fast rutt finns.

Från Italiens Giro D’Italia låt oss ta en titt på Spaniens Vuelta a España som är Grand Tours tredje lopp. Efter framgångarna med Tour de France och Giro D’Italia grundades även en spansk version. Loppet har hittills körts 69 gånger. Tävlingen pågår under 21 dagar och har ytterligare två vilodagar.

Paris – Nice och de Olympiska spelen

Paris – Nice kallas även för ”Race to the sun” då det första loppet gick av stapeln år 1933. Rekordhållaren för flest segrar är irländaren Sean Kelly med hela sju första platser. Ytterligare ett franskt väglopp är Critérium du Dauphiné. Det består av åtta etapper i vackra Dauphiné-regionen och är en del av UCI World Ranking. Cykellopp finns även i de Olympiska spelen. Men det är kanske inte den sportgrenen som är det första man tänker på i samband med OS. OS har däremot inkluderat cykeltävlingar redan från sin första början i Aten år 1896. Vägloppet var då 87 km lång.  

Världens kändaste cykellopp samlar elitcyklister från alla länder. Alla dem, likt de flesta idrottare har något gemensamt – de tränar hårt, de vill vinna och de vill vara med om spänningen som ett cykellopp erbjuder sina tävlande. En stor fördel med loppen är att de oftast hålls i en vacker omgivning som bidrar till en ännu bättre och helt oförglömlig sportupplevelse.