Älskar du att cykla? Letar du efter ett alternativt transportfordon som inte påverkar miljön negativt? Vill du lära dig mer om hur vanliga transportmedel påverka miljön? Då är detta hemsidan för dig! Här har vi samlat information om fördelarna med att välja cykeln som främsta transportmedel, vilken påverkan som cykeln har på miljön samt vad man bör tänka på som cyklist. Vidare finns det även samlad information om andra sorters transportmedel såsom skateboard, long board, inlines, sparkcykel eller varför inte en tvåhjuling. Alternativen är många för sig som vill vara mer miljövänlig eller om vill förbättra din hälsa genom daglig motion.

Här finns det även olika artiklar om hur miljön påverkas av de fordon som nyttjar fossila bränslen, hur naturen påverkas av olika ämnen, vad man kan tänka på när man väljer fordon och hur man skall ta sig fram på ett miljövänligt sätt. Vidare finns det även information om grön infrastruktur, vad som faktiskt innebär med detta begrepp och hur man bör se på fordon utifrån ett grönare perspektiv.

Det är viktigt att man idag skapar en tydlig plan för hur miljön skall bli bättre, inte bara i Sverige utan runt om i hela välden. Att försöka tänka i nya banor och inte vara beroende av fossila bränslen är därför av stor vikt. Här har vi samlat information för dig som vill läsa mer om ämnet och som tror på en grönare infrastruktur. För att skapa en bättre miljö för Sveriges framtida generationer måste man börja förändra beteenden redan idag.download (2)