Bästa apparna för naturälskare

Det finns appar för allt, och för dig som älskar djur och natur finns det en uppsjö av bra val när det kommer till appar. Det finns en mängd olika appar som kan hjälpa dig upptäcka naturen runtomkring dig, och genom att ta med dig mobilen ut i naturen kan du uppleva den på ett nytt sätt. Du kan, genom den utökade täckning som mobilnäten i Sverige numera har, till exempel läsa en Bethard Casino review, skriva handlelista baserat på extrapriserna i närbutiken eller kolla mejlen när du sitter mitt ute i skogen med en kopp kaffe, mitt i en paus i din promenad.

För att du ska få ut så mycket som möjligt av mobilen ute i naturen så har vi samlat några av våra favoriter bland apparna som finns just nu. Hoppas att du hittar en ny att ladda ner från vår lista!

För att lära känna alla fåglar

För den som är lite novis i skogen kan det vara en bra idé med att ha lite app-hjälp för att hitta fåglar i sin närhet. Det finns en som heter Lärkvitter som, precis som namnet skvallrar om, hjälper dig att lära dig vilka kvitter som hör till vilken fågel. Appen är specialutvecklad för dig som är i Sverige, och du kan hitta alla svenska fåglar genom att lyssna på dem, läsa om dem och se dem på bild.

För dig som är ute i skogen och vill kolla vilken fågel det är du hör sjunga så finns appen Whatbird, som är ett slags Shazam för fåglar. Det enda du behöver göra är att spela in fågeln när den sjunger, sen letar appen upp vilken fågel det är i sin databas. Det här kan nog hjälpa att avvärja många konflikter ute i skogen, när man börjar träta om vilken fågel det egentligen är som sitter i trädet.

Håll koll på djur i din närhet

Om du laddar ner appen Viltappen, som Svenska Jägareförbundet har utvecklat, så kommer du att snabbt se vilka djur som finns i skogen runt omkring dig. Du kan se vilka djur som finns antingen genom spår du ser, ljud du hör och spillning du hittat. För att få koll på vilket djurliv du har runt om dig är den här appen perfekt, och du kommer snabbt lära dig mer om naturen i din närhet.

Hitta rätt svampar

Nu är det definitivt dags att ta sig ut i skogen för att leta svamp. För dig som känner dig lite osäker på vilka det är som faktiskt går att äta och vilka man bör sky som pesten så är appen Svampguiden det självklara valet. I den här appen kan du hitta massor av olika svampar både genom text och bild. Kom ihåg att även om hemsidan som appen baserar sig på är gratis att använda, så krävs det att du betalar för appen, trettio kronor kostar den. Det är den definitivt värd, eftersom den snabbt kan hjälpa dig identifiera svampar du hittat och därefter berättar om den går att äta eller inte.