Skateboard, long board och inlines

Idag finns det en rad olika transportmedel som inte kräver användning av fossila bränslen, dock krävs det att rätt infrastruktur finns för att kunna nyttja dessa. Allt beror också på hur äventyrlig man är som individ, de atletiska förutsättningarna man har samt ens vilja och mod till en hel del fart och fläkt.

Skateboard eller long board

Skateboard kom till USA som en sport under 1950-talet och består av en bräda med fyra hjul. Hjulen är fastskruvade på två axlar vilket ger förmågan att kunna svängskateboard-1091710_960_720a med själva brädan genom att genomföra olika lutningar. Skateboard idag blir mer och mer en sport, där det finns olika tävlingar och sätt att åka, Man kan till och med satsa pengar på sporten, om man så vill. I så fall bör du start ett nytt konto hos Vinnarum för att kunna ta del av spelandet.  Det är dock också ett medel för att ta sig fram. Det krävs bra vägar, såsom cykelleder eller trottoarer, för att kunna rulla fram. Är man ny med att använda sig av skateboard bör man först och främst testa att åka på en plan yta, där det inte finns någon risk för trafik. På så sätt kan man öva sig i balans, framkomlighet och att kunna stanna säkert. Det rekommenderas även att man använder sig av skydd, såsom hjälm och handskydd. Detta kan vara ett fartfyllt redskap för att smidigt kunna ta sig fram till matbutiken, jobbet eller skolan. Idag är det även vänligt med long board, vilken är en längre bräda som ger mer balans. Skateboarden kan man göra många olika trick med, medan long boarden har som syfte att ta sig fram på plan mark.

Inlines

Inlines är en modern version av rullskridskon, där hjulen är monterade på rad istället för att vara monterade i par. Användningen av inlines blev mycket populärt på 1990 talet och kallades ibland för Rollerblades, vilket egentligen var ett starkt varumärke. Inlines kan också vara ett bra alternativ för individen som inte vill använda sig av bil, buss eller spårvagn. Man får både motion och en relativt snabb framkomlighet.