Eko-vänliga appar som hjälper dig att hjälpa miljön

Det är omöjligt att undslippa vikten av att leva ett miljövänligt liv. Klimataktivister, den förra sommarens torka och forskningen från diverse universitet är alla starka anledningar till att ta hotet mot vår planet på allvar. Det går såklart inte att rädda planeten på egen hand, men om vi alla börjar leva lite grönare och tar hand om jorden lite bättre kommer resultaten snart att synas.

Genom att tänka grönt i alla delar av livet, även de som man kanske inte alltid vet har eko-vänliga alternativ, kan man komma långt i sin klimatpåverkan. Vi använder alla smartphones varje dag, till att lägga upp foton på sociala medier, spela på ComeOn Casino Online eller kolla upp morgondagens väder. Hur kan man få telefonen att bli grönare? Dessa appar är en bra start.

#climate ger dig nya idéer

Har du svårt att komma igång med din omställning till mindre miljöpåverkan? Det kan kännas överväldigande att behöva lägga om sin livsstil, men den här appen gör tröskeln rejält mycket lägre. Du kan hitta många tips och råd på hur du gör ditt liv mer eko-vänligt, och genom att dela idéerna i andra sociala medie-kanaler kan din påverkan bli ännu större. I appen finns även möjlighet att lägga upp egna uppfinningar och tips, för att sprida kunskap i communityn.

Farmstand hjälper till att handla närodlat

Att minska mattransporter är ett viktigt steg till att bygga en mer hållbar vardag. Genom appen Farmstand kan du enkelt hitta lokala återförsäljare av frukt, grönt, kött, honung och andra råvaror. Du kan hitta marknader över hela världen, och de du själv har besökt kan enkelt läggas till i listan. Genom att ha all information direkt i telefonen blir steget till att köpa mer ekologiskt och lokalt odlat inte så stort, och kommer inte ta mer tid än att handla i den vanliga mataffären.

Oroeco håller koll på din påverkan

Det här är kanske inte en app för dig som redan känner oro och ångest inför dagens klimatförändringar, men för dig som är ute efter en snabbkoll på hur grönt du lever är Oroeco en bra start. Den här appen ger dig en översikt på hur de val du gör i din vardag påverkar din omgivning. Här kan du bland annat lägga in hur du reser mellan olika platser, såväl semester som pendling till jobbet, vilken mat du äter och var du bor någonstans. Du får snabbt reda på vilka problemområden din vardag har, och vad som bör förändras för ett grönare liv.

Facebook kan väva samman dig och miljön

Sist ut är Facebook, som säkert är en app du redan har. Genom att använda Facebook på nya sätt kan du enkelt få den till en viktig del i ditt gröna tänkande. Det finns massor av grupper där vänner och främlingar säljer begagnade kläder, teknikprylar och möbler, där du enkelt kan få tag på fina saker second hand. Det finns dessutom många bra communities som har tips på hur man klimatkompenserar i vardagen, och du kan enkelt bygga upp ditt flöde till att ge dig dagliga påminnelser om vad just du kan göra för att bli snällare mot miljön.